ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Γεμιστά κεφτεδάκια κοτόπουλο

Συστατικά
Για τα κεφτεδάκια
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 αυγό
- 100 γρ. βρόμη
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. βασιλικό ξερό
- 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση
- 180 γρ. φέτα
- αλεύρι για το πανάρισμα
- 4 αυγά
- 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- σαλάτα coleslaw
- τηγανητές πατάτες
- κέτσαπ
- μουστάρδα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα κεφτεδάκια
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα σκόρδα ψιλοκομμένα, το αυγό, τη βρόμη, το ξύσμα από το λεμόνι, το μπούκοβο, το κύμινο, τον βασιλικό, τη ρίγανη, πιπέρι, αλάτι, το ελαιόλαδο και πλάθουμε πολύ καλά.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.
Για τη σύνθεση
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με το ηλιέλαιο.
- Χωρίζουμε το μείγμα του κιμά σε 12 κομμάτια. Παίρνουμε ένα κομμάτι, το απλώνουμε στην παλάμη μας και βάζουμε ένα κομμάτι φέτα 15 γρ. Κλείνουμε τον κιμά ώστε να καλύψει τη φέτα και πλάθουμε σε μπαλάκι.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τον υπόλοιπο κιμά.
- Περνάμε διαδοχικά τα γεμιστά κεφτεδάκια από το αλεύρι, τα αυγά, τη φρυγανιά και τηγανίζουμε σε δύο δόσεις, σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά για να ψηθούν καλά.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε με τη σαλάτα coleslaw, πατάτες τηγανητές, κέτσαπ και μουστάρδα.
Enchiladas με κοτόπουλο

Συστατικά
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 πιπεριές τσίλι ή 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 150-250 γρ. νερό
- 220 γρ. φασόλια χάντρες κτψ Μπάρμπα Στάθης
- 300 γρ. mix τυριών
- 1 ματσάκι κόλιανδρο
Για το σερβίρισμα
- 6 τορτίγιες
- 1 ντομάτα
- 100 γρ. mix τυριών
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- φέτες από 1 λάιμ
- 2 πιπεριές τσίλι
- κόλιανδρο
- 200 γρ. γιαούρτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες, τα σκόρδα σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε.
- Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές τσίλι και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το κύμινο, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5-10 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί βάζουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, τα φασόλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια από τον κόλιανδρο, τα βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βάζουμε το 1/6 από τη γέμιση σε μία τορτίγια, τυλίγουμε και μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις άλλες 5 τορτίγιες.
- Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια και τα απλώνουμε πάνω από τις τορτίγιες. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε με φέτες λάιμ, τσίλι ψιλοκομμένα, τα φύλλα από τον κόλιανδρο και το γιαούρτι.
Χωριάτικη Κοτόπιτα

Για τη γέμιση
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κόλιανδρο σε σπόρους
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 900 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο
- 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. λευκό κρασί
- θυμάρι
- 150 γρ. φέτα
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κόλιανδρο σε σπόρους
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 900 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο
- 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. λευκό κρασί
- θυμάρι
- 150 γρ. φέτα
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Για τη σύνθεση
- 700 γρ. χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
- 100 γρ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεση
Για τη γέμιση