ΣΑΛΑΤΕΣ


Caesar Salad

Συστατικά

  • Για το κοτόπουλο Για το dressing
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο 10 αντζούγιες φιλεταρισμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 σκ. σκόρδο
  • πιπέρι φρέσκο 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι 250 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κλ. θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο 50 γρ. τριμ. παρμεζάνα
  • 2 σκ. σκόρδο, σπασμένες 2 κ.σ. χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. βούτυρο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Για τα κρουτόν Για το σερβίρισμα
  • 3-4 φέτες ψωμί για τοστ, σε μικρά κυβάκια επιπλέον παρμεζάνα
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 iceberg
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • θυμάρι
  • 20 γρ. βούτυρο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κοτόπουλο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.
  • Δίνουμε χρώμα στα φιλέτα μας στο τηγάνι.
  • Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάζουμε στον πάτο τα 3 κλαδάκια από τα μυρωδικά και τα σκόρδα.
  • Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω από τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται, θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω από το κοτόπουλο.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.

Για το dressing

  • Στο μίξερ με τα μαχαίρια ρίχνουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι.
  • Τέλος για να αραιώσει το dressing μας, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για χρώμα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τα κρουτόν

  • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τους κύβους του ψωμιού.
  • Σε ένα τηγάνι δίνουμε χρώμα στο ψωμί μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι.
  • Μετά από 3 λεπτά ρίχνουμε λίγο βούτυρο και αφαιρούμε όταν πάρουν χρώμα.

Για το σερβίρισμα

  • Καθαρίζουμε το iceberg βγάζοντας τα εξωτερικά του φύλλα και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  • Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. dressing και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα κρουτόν, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, επιπλέον παρμεζάνα, λίγο ακόμα dressing και απολαμβάνουμε!

Σαλάτα με κοτόπουλο και αχλάδι

 Συστατικά


Για το κοτόπουλο Για τη σως

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 3-4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι 1 κ.γ. μουστάρδα dijon
  • πιπέρι 1 κ.σ. μέλι
  • 350 γρ. αχλάδια 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κλ. θυμάρι αλάτι
  • 2 κλ. δεντρολίβανο πιπέρι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • 400 γρ. σαλάτα mix
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • φύλλα δυόσμου
  • 100 γρ. κρουτόν

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κοτόπουλο

  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
  • Κόβουμε τα φιλέτα σε πλάγιες λεπτές φέτες 1 εκ.
  • Απλώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και τα τοποθετούμε στο ίδιο τηγάνι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
  • Γυρίζουμε το κοτόπουλο και τα αχλάδια από την άλλη πλευρά και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα κλωνάρια από το δεντρολίβανο και το θυμάρι, το σκόρδο και το βούτυρο. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Για τη σως

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι, τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Για τη σαλάτα

  • Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη σως και ανακατεύουμε.
  • Ανακατεύουμε το κοτόπουλο και τα αχλάδια στο τηγάνι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Τα προσθέτουμε στη σαλάτα και σερβίρουμε με το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, φύλλα δυόσμου και κρουτόν.

          Σαλάτα με κοτόπουλο και σως γιαουρτιού


Συστατικά

  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 2 σκ. σκόρδο

Για το dressing

  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1-2 κ.σ. μέλι
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • 10 φύλλα κόκκινη λόλα
  • 10 φύλλα μαρουλιού
  • 100 γρ. ντοματίνια


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Βάζουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε στη μέση εγκάρσια ώστε να έχουμε 2 λεπτότερα φιλέτα.
  • Προσθέτουμε στο κοτόπουλο αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 7 λεπτά.

Για το dressing

  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σαλάτα

  • Κόβουμε τη σαλάτα σε μεγάλα κομμάτια με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο ίδιο μπολ.
  • Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. από το dressing και ανακατεύουμε.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τον φούρνο, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το βάζουμε στο μπολ με τη σαλάτα.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο δυόσμο και θυμάρι.

                       Σαλάτα με ζυμαρικά και κοτόπουλο


Συστατικά

  • 3 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κάθετες φέτες πάχους 3 εκ.
  • λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • πολλά φρέσκα μυρωδικά για το σοτάρισμα του κοτόπουλου (βασιλικός, δυόσμος)
  • 250 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. worcestershire sauce
  • φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία καλαμπόκι σε κονσέρβα
  • λίγα μυρωδικά για τη σαλάτα
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • ¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και προσθέτουμε τα μυρωδικά χοντροκομμένα όπως 10 φύλλα βασιλικού, 5 φύλλα δυόσμο και ξύσμα από 2 λάιμ.
  • Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να μαριναριστούν.
  • Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα για 5 λεπτά από κάθε μεριά ή μέχρι να γίνουν μέχρι μέσα. Προς το τέλος ρίχνουμε και τα μυρωδικά για το σοτάρισμα.
  • Αφήνουμε το κρέας σε ένα πιάτο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  • Ενδιάμεσα έχουμε βάλει μπόλικο νερό να βράσει σε μία μέτρια κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για όσο χρόνο ορίζει ο κατασκευαστής.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε σε ένα μπολ αφού τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατέψουμε για να μην κολλήσουν.
  • Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της (γιαούρτι, μουστάρδα, μέλι, σως worcestershire, κρεμμυδάκι και χυμό από 2 λάιμ).
  • Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο.
  • Προσθέτουμε επιπλέον μυρωδικά και το καλαμπόκι, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

                          Σαλάτα κοτόπουλο με bbq σως


Συστατικά

  • 4 κλ. σέλερι
  • 100 γρ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο (30 γρ. + 30 γρ.)
  • 1 κ.σ. μπάρμπεκιου σως
  • 300 γρ. iceberg (περίπου ½ )
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 6 τοματίνια, κομμένα στη μέση

Για το mix μπαχαρικών

  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • ½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. κουρκουμά
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 1 εκ. το σέλερι και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ξίδι από λευκό κρασί και τη ζάχαρη.
  • Βάζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το κατσαρολάκι και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και περιχύνουμε το υγρό στο μπολ με το σέλερι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε το στήθος σε κάθετες φέτες πάχους 2 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το μισό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να πάει παντού πάνω στο κοτόπουλο.
  • Στη συνέχεια βάζουμε κάθε κομμάτι κοτόπουλο στο μπολ με τα μπαχαρικά και περνάμε την κάθε πλευρά του ώστε να κολλήσει καλά το μείγμα μπαχαρικών.
  • Απλώνουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε την επιφάνεια τους με μπάρμπεκιου σως. Γυρνάμε τα κομμάτια με μία λαβίδα και αλείφουμε με μπάρμπεκιου και την άλλη πλευρά.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Όσο κρυώνουν τα κομμάτια κοτόπουλου κόβουμε το iceberg και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το σέλερι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα τοματίνια, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στη σαλάτα μας και με τα χέρια μας σπάμε το κατσικίσιο πάνω από το μπολ .
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
© 2019 Οι συνταγές της Δάφνης. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε